wat kost een bestemmingsplan blog

Wat kost een bestemmingsplan?

In deze blog lichten wij aan de hand van de opbouw van een bestemmingsplan toe waar de kosten uit bestaan.
van kantoor naar kleiner en slimmer wonen blog

Van kantoor naar kleiner en slimmer wonen

Een van de oplossingen voor het woningtekort van dit moment is om vrijstaande kantoorgebouwen om te zetten naar een appartementencomplex met zo klein mogelijke appartementen om zo goedkoop mogelijk te wonen.
huis uitbouwen (zonder) vergunning blog

Huis uitbouwen (zonder) vergunning

Wanneer mensen hun bestaande woning willen uitbreiden door een uitbouw op de begane grond dan is een van de eerste vragen die voorbij komt: “kan het zonder vergunning?”.
afwijken van het bestemmingsplan blog

Afwijken van het bestemmingsplan

Indien u weet dat er een bestemmingsplan bestaat - en dat weet u indien u onze blog hierover heeft gelezen - dan weet u misschien ook dat van het bestemmingsplan kan worden afgeweken.
agrarische bestemming wijzigen naar wonen blog

Van agrarische bestemming naar wonen

Stel, u ziet in het buitengebied van het mooie Hollandse landschap een prachtige stolp boerderij te koop staan. Waar kunt u dan bestemmingsplan technisch mee te maken krijgen?

Bestemmingsplan voor particulieren

Wanneer ik op een feestje vertel over mijn werk dan is de standaardreactie, maar wat is dat dan precies en waarvoor heb ik dat nodig? En wat staat daar dan in? Waar vind ik een bestemmingsplan eigenlijk?
mag ik een schuurtje bouen in mijn voortuin blog

Mag ik een schuurtje bouwen in mijn voortuin?

Heeft u al wel een schuur in de achtertuin, maar is deze moeilijk te bereiken. Of heeft u helemaal nog geen berging en denkt u aan het plaatsen van een schuurtje of ander bouwwerk in uw voortuin, bijvoorbeeld voor uw fietsen of speelgoed van uw kinderen, let dan extra goed op de regels van het bestemmingsplan en het beleid binnen uw gemeente.